Verkkouutiset

Brittilehti: Pettyneet turvapaikanhakijat haluavat takaisin kotiin kylmästä Suomesta

Takaisin koteihinsa haluavat irakilaiset ovat brittilehden mukaan pettyneet elämään Suomessa ja haluavat perheittensä luo.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tuhannet viime vuonna Suomeen tulleet turvapaikanhakijat ovat pyytäneet päästä takaisin Irakiin, uutisoi brittilehti The Daily Mail.

Syynä lähtöön on brittitabloidin mukaan muun muassa se, että sää Suomessa on niin kylmä.

”Monet pakolaisista ovat kertoneet syyksi perheasiat ja pettymyksen elämäänsä hyisessä Pohjoismaassa”, brittilehti kirjoittaa.

Suomeen tulleet pakolaiset ovat Daily Mailin mukaan peruneet turvapaikkahakemuksiaan ja ovat suuntamaassa takaisin kotiin vapaaehtoisesti.

Turvapaikanhakuprosessi ja olot Suomessa eivät ole vastanneet heidän odotuksiaan.

Suurin osa kotiin palaavista maahantulijoista on irakilaisia. Syyriaan, jossa on parasta aikaa käynnissä runsaasti pommituksia, takaisin haluaa vain 22 henkilöä. Afganistaniin on lähdössä takaisin 35 henkilöä.

”Suomi alkaa järjestää tilauslentoja Bagdadiin ensi viikosta alkaen viedäkseen heidät kotiin”, lehti kertoo.

Viranomaislähteiden mukaan noin 4 100 turvapaikanhakijaa on tähän asti perunut hakemuksensa ja määrä tulee todennäköisesti nousemaan 5 000:een.

Daily Mailin mukaan osa maahan tulleista maksaa itse lentonsa takaisin, osa taas pyytää apua Irakin suurlähetystöstä Helsingistä.

Eräästä helsinkiläisestä matkatoimistosta kerrotaan, että irakilaiset varaavat sen kautta nyt 15–20 lentoa Bagdadiin joka päivä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)