Verkkouutiset

Ilkka Kanerva: Sodanajan joukkojen vahvistamista harkittava ”osana kokonaisuutta”

– Jos tämä kyetään toteuttamaan ilman suurempia kustannusvaikutuksia, niin hyvä, linjaa Ilkka Kanerva.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) katsoo, että sodanajan joukkojen vahvistamista on harkittava maltillisesti, ”osana kokonaisuutta”.

– Jos tämä kyetään toteuttamaan ilman suurempia kustannusvaikutuksia, niin hyvä. Jos tämä tulee sitomaan rahaa muilta hankkeilta, sitten tätä pitää arvioida erilaisten kustannus–hyötysuhteiden valossa, linjaa Kanerva.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) on ilmoittanut, että tulevassa puolustusselonteossa tullaan nostamaan sodanajan joukkojen määrää nykyisestä 230 000:sta. Vihreiden ryhmäjohtaja ja selonteon parlamentaarisen seurantaryhmän jäsen Krista Mikkonen on syyttänyt Verkkouutisille Niinistön toimintaa sooloiluksi.

Kanerva on myös parlamentaarisen seurantaryhmän jäsen.

– Totta kai ministerillä on oikeus tehdä omia avauksia, mutta ei pidä lähteä siitä, että ne saman tien pannaan toimeen, huomauttaa Kanervakin.

Kanervan mukaan sodanajan joukkojen määrän kasvattamista on käsitelty parlamentaarisessa seurantaryhmässä ”kovin ohuesti”.

– Ei ole tiedossa kokonaiskustannusvaikutuksia eikä kustannustehokkuusvertailua ole myöskään olemassa.

Kanerva huomauttaa, että ”kyse ei ole vain ihmisten määristä vaan myös siitä, minkälaisilla varustuksilla he pystyvät toimimaan”.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan esillä on ollut vahvuuden nostaminen 280 000:een. Se toteutettaisiin venyttämällä käsitettä reserviläisjoukosta myös varusmiehiin sekä noin 20 000 hengen paikallisjoukoilla, joiden tehtävänä on varmistaa yhteiskunnan häiriötön toiminta kriisitilanteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)