Verkkouutiset

Ilkka Kanerva: Ulkomaalaisten maakauppoihin voitava puuttua – ”poikkeuksellisen merkittävä asia”

Turvallisuuspoliittisen tilanteen kiristymisen myötä myös kiinteistö- ja maakauppa-asia on aiheellisesti noussut pinnalle. Asia on poikkeuksellisen merkittävä, toteaa kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok.).
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– On toivottavaa, että sen kuntoon saattamiseksi löydettäisiin laaja poliittinen yhteisymmärrys, toteaa Ilkka Kanerva kannanotossa.

Puolustusministeri Carl Haglund (r.) esitti maanantaina näkemyksensä, että valtiolla pitäisi tarvittaessa olla mahdollisuus puuttua nykyistä paremmin ulkomaalaisten tekemiin kiinteistö- ja maakauppoihin.

Ilkka Kanervan mielestä puolustusministerin huoli on aiheellinen, sillä tällä hetkellä viranomaisilla on lainsäädännön puitteissa vain rajalliset valtuudet puuttua ulkomaalaisten tekemiin kauppoihin.

– Näin siitäkin huolimatta, vaikka kohde olisi strategisesti merkittävä, Kanerva huomauttaa.

– Poikkeusoloissa puolustusvoimilla on toki oikeus ottaa haltuunsa kaikki sellaiset maa-alueet ja tilat, joita se tarvitsee oman toimintansa turvaamiseksi. Asia on näin riippumatta siitä, omistaako tällaisen maa-alueen suomalainen vai ulkomaalainen taho, hän jatkaa

Kanervan mielestä olisi kuitenkin tärkeää, että viranomaisten valtuudet olisivat suuremmat myös normaaliaikana.

– Olennaista on, että viranomaisilla olisi tarvittaessa mahdollisuus toimia, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)