Verkkouutiset

HS: Kymmenet turvapaikanhakijat yrittäneet itsemurhaa

Suomen vastaanottokeskukset raportoivat viime vuonna yhteensä 58:sta itsemurhan yrityksestä. Yrityksistä vain yksi johti kuolemaan, kertoo Helsingin Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Itsemurhayritykset yleistyivät selvästi viime syys–marraskuussa, jolloin yrityksiä kertyi kymmenkunta kuussa. Lokakuu oli kuukausista pahin 13 tapauksella.

Tämä selittää sitä, miksi viime vuoden määrä on niin paljon suurempi kuin Maahanmuuttoviraston syyskuinen arvio. Vielä tuolloin Migri kertoi, että noin vuoden sisällä itsemurhan yrityksiä olisi ollut 15–20, joista viisi oli toteutunut.

Tuoreimpien lukujen valossa vaikuttaa siltä, että itsetuhoisuus vastaanottokeskuksissa on yleistynyt, mutta samanaikaisesti itsemurhat pystytään estämään entistä tehokkaammin.

Tämän vuoden puolella itsemurhayrityksiä on ollut Maahanmuuttoviraston tiedottajan Kaisa Härkisaaren mukaan jo kymmenkunta. Niistä yksikään ei johtanut kuolemaan.

Suomessa turvapaikanhakijoiden kuolemien tilastointi aloitettiin vuonna 2015, jolloin Migrin tietoon tuli kaikkiaan kuusi eri syistä johtuvaa kuolemantapausta. Viime vuonna viranomaisten tietoon tuli kaikkiaan 15 turvapaikanhakijoiden kuolemantapausta.

Kaisa Härkisaari arvioi HS:lle, että kuolemien lisääntyminen liittyy turvapaikanhakijoiden määrän kasvuun. Turvapaikanhakijoita kuoli viime vuonna muun muassa hukkumalla, liikenneonnettomuuksissa ja kroonisiin sairauksiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)