Verkkouutiset

HS: Venäjä-pakotteilla vankka kansan tuki

Tuoreen mielipidekyselyn mukaan selvä enemmistö suomalaisista antaa tukensa Euroopan unionin asettamille Venäjä-pakotteille. Mahdolliset lisäpakotteet arveluttavat enemmän.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Selvä enemmistö suomalaisista kannattaa Venäjää vastaan asetettuja pakotteita, kertoo Helsingin Sanomien teettämä mielipidekysely. 59 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että EU on toiminut oikein asettaessaan pakotteet Venäjälle. Kansasta 19 prosenttia ei antanut tukeaan.

Vankasta tuesta huolimatta pakotteiden ei uskota muuttavan Venäjän linjaa Ukrainassa. Mielipidekyselyn mukaan vain kolmannes suomalaisista uskoo pakotteista olevan enemmän hyötyä kuin haittaa.

Mahdolliset uudet pakotteet jakavat mielipiteitä. Kannattajia on 39 prosenttia ja vastustajia 41 prosenttia.

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen pitää mielenkiintoisena, että pakotteet hyväksytään näinkin selkeästi. Hänen mukaansa kansalaiset kyselyn perusteella ymmärtävät, että pakotteet ovat hankalia eikä tuloksista ole takeita.

Aiemmin Ylen teettämässä kyselyssä tulokset olivat hyvin samansuuntaisia. Tuolloin pakotteita kannatti 61 prosenttia ja vastusti 28 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)