Verkkouutiset

HS: Hallitus aikoo pilkkoa Postin ja myydä osuuden Finnairista, Juha Sipilä kiistää

Väitteen mukaan hallitus suunnittelee Postin pilkkomista ja enemmistöosuutensa myymistä Finnairista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin Sanomat kertoo saaneensa tietoja valtion omistajapolitiikan mahdollisista uusista toimista. Lopullisia päätöksiä hallitus ei ole vielä asioista lehden mukaan tehnyt.

Päävastuu valtion omistajaohjauksesta on ollut pääministeri Juha Sipilällä (kesk.), jonka kerrotaan henkilökohtaisesti käyneen läpi kaikki valtion omistamat yritykset.

Hallitus olisi yksityistämässä Postin ainakin osittain, ja valtionyhtiöt lajiteltaisiin uudella tavalla strategisiin ja ei-strategisiin omistuksiin. Joitain yhtiöitä saatetaan myydä tai listata pörssiin.

Lisäksi hallitus hakisi Helsingin Sanomien tietojen mukaan eduskunnalta valtuuksia laskea valtion omistus lentoyhtiö Finnairissa alle 50 prosenttiin.

Postin kohdalla Helsingin Sanomien mukaan vahvimmilla on vaihtoehto, jossa yhtiö pilkottaisiin kahtia niin, että toinen yhtiö toimisi markkinaehtoisesti ja toinen ei. Yleispalveluvelvoite kuuluisi toiselle, valtion tukemalle yhtiölle, kun taas toiseen siirrettäisiin esimerkiksi pakettien jakelu ja muu kilpailukykyinen toiminta.

Pääministeri Juha Sipilä kiistää HS:n väitteet.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)