Verkkouutiset

HS: 58 prosenttia katsoo Juha Sipilän onnistuneen hyvin

Uusi pääministeri on suositumpi kuin hallituksensa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomalaisista 58 prosenttia arvioi, että pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on onnistunut tehtävässään hyvin tai melko hyvin. Tämä käy ilmi Helsingin Sanomien teettämästä kyselystä.

– Sipilä tuntuu olevan sinut itsensä kanssa ja vetoaa reiluudellaan ja ehkä yritysjohtajamaisella luotettavuudella. Hän myös sai koottua hallituksen ainakin näennäisesti melko kivuttomasti, sanoo valtio-opin professori Kimmo Grönlund Åbo Akademista.

Tosin hallitus on vasta alkutaipaleellaan, hän huomauttaa. Sipilän hallitus nimitettiin tehtäväänsä 29. toukokuuta. Keskustan lisäksi hallituksessa istuvat kokoomus ja perussuomalaiset.

Keskustan kannattajista lähes 90 prosenttia pitää Sipilän toimia hyvinä tai melko hyvinä.

Koko hallituksen kannatus ei nouse yhtä korkealle: 37 prosenttia arvioi, että hallitus on onnistunut tehtävässään vähintään melko hyvin. Esimerkiksi Jyrki Kataisen (kok.) johtaman hallituksen kannatus oli korkeimmillaan keväällä 2012, jolloin se nautti 38 prosentin kannatuslukemia.

Kataisen itsensä kannatus oli korkeimmillaan 56 prosenttia. Hänen seuraajansa Alexander Stubbin (kok.) kannatus jäi lyhyehkön kauden aikana korkeimmillaan 30 prosenttiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)