Verkkouutiset

ESS: Vastaanottokeskuksessa mekkaloimalla voi nopeuttaa oman turvapaikkahakemuksen käsittelyä

Häiriköksi heittäytyneen turvapaikanhakijan hakemus voidaan poliisin tai vastaanottokeskuksen toivomuksesta käsitellä jonon ohitse.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Etelä-Suomen Sanomat kirjoittaa Lahden Hennalan vastaanottokeskuksesta, jossa turvapaikanhakijoiden tunteiden käsittelyyn ja yhteenottoihin on tarvittu poliisia jopa useamman kerran samana yönä.

ESS:n mukaan ”mekkalointi ei hidasta turvapaikkahakemuksen käsittelyä, vaan voi jopa nopeuttaa sitä. Jos joku heittäytyy häiriköksi, hänen hakemuksensa voidaan poliisin tai vastaanottokeskuksen toivomuksesta käsitellä jonon ohitse”.

Maahanmuuttoviraston tulosaluejohtaja Juha Similän mukaan väärinkäytöksen mahdollisuus on periaatteessa olemassa. Hänen mukaansa ei ole tähän päivään mennessä kuitenkaan havaittu, että asia olisi muodostunut ongelmaksi.

Maahanmuuttoviraston viestintäpäällikkö Hanna Kauton mukaan välikohtaukset johtuvat turvapaikanhakijoiden vaikeasta tilanteesta ja ”suomalaiset käyttäytyisivät samoissa oloissa samalla tavoin”.

Turvapaikanhakijan turvapaikkahakemukseen rötöstelyllä ei ole vaikutusta. Vain ennen Suomeen saapumista tehdyt rikokset voivat estää turvapaikan saamisen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
Blogi

Katse pois pallosta

Kirjoittajan mukaan Venäjästä ei ole lännen todelliseksi haastajaksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)