Verkkouutiset

Eero Heinäluoman mielestä sosialidemokratialla on monta syytä itsetutkiskeluun

Kansanedustajan mukaan SDP:n pitää jatkossa pyrkiä puhuttelemaan nuoria ja lapsiperheitä uudella tavalla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SDP:n kansanedustaja Eero Heinäluoman mukaan kuntavaalitulos on vahva varoitus kansalaisilta hallituspuolueille maan suunnasta. Heinäluoma puhui sunnuntaina vapunaaton juhlatilaisuudessa Käpylässä.

– Pääministeripuolue keskustan tippuminen pronssisijalle kertoo siitä, ettei keskustan kenttä seiso jakamattomasti pääministeri Juha Sipilän kovan markkinahenkisen menon takana. Myös perussuomalaisten ääniosuuden puolittuminen eduskuntavaaleista kertoo siitä, että porvarihallituksen meno hirvittää kansalaisia, Heinäluoma sanoo.

Myös sosiaalidemokraateille kuntavaalien tulos oli Heinäluoman mukaan pettymys.

– Sosialidemokratialla on kuntavaalien jälkeen monta syytä aitoon ja rehelliseen itsetutkiskeluun. Syksystä 2015 alkanut puolueen hyvä veto ja vahvistunut luottamus kansalaisten keskuudessa hiipui pahasti tähän vuoteen ja vaaleihin tultaessa.

Heinäluoman mielestä sosiaalidemokratian pitää nyt vahvistaa yhteyttään nouseviin ikäluokkiin.

– Puolueen politiikan pitää puhutella aivan eri tavalla nuoria ja lapsiperheitä kuin mitä olemme viime vuosina nähneet, hän sanoo.

Tähän mahdollisuuden Heinäluoman mielestä tarjoaa kunnallisten päättäjien valinnat.

– Nuorten ja nousevien ikäluokkien edustajien nostaminen tärkeille paikoille kunnissa varmistaa sen, että liikkeemme kehittyy, elää ajassa ja suuntaa vahvana uudelle vuosikymmenelle. Helsingissä tällainen ratkaisu on nostaa eduskunta- ja kuntavaaleissa vahvan näytön antanut Nasima Razmyar tärkeälle apulaispormestarin paikalle. Helsingissä, kuten koko maassa, tarvitaan vahvaa sosialidemokraattista vaihtoehtoa, jonka tekijöinä ovat niin vanhat kokeneet konkarit kuin uudet nousevat kyvyt, Heinäluoma sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)