Verkkouutiset

Kansanedustaja kysyy ilmatilaloukkauksesta: Ottaako ilmavoimat toimeksiantoja tunnistamattomilta tahoilta?

Vasemmistoliiton Markus Mustajärvi ihmettelee tutkinnan lopettamisen perusteita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Markus Mustajärvi (vas.) on jättänyt kirjallisen kysymyksen espanjalaiskoneiden tekemän ilmatilaloukkauksen tutkinnasta.

Elokuun alussa kaksi espanjalaista F-18 -hävittäjää loukkasi Suomen ilmatilaa noustuaan Virosta tunnistamaan kolmea venäläiskonetta. Mustajärvi toteaa, että espanjalaiskoneet luovuttivat tunnistamistehtävän suomalaisille koneille, kaarsivat Suomen ilmatilaan, olivat syvimmillään 3,1 kilometriä Suomen ilmatilassa ja lensivät 20 kilometrin matkaa ennen paluutaan kansainväliseen ilmatilaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Nyt ilmatilaloukkauksen tutkinta on saatu valmiiksi. Tutkinnanjohtaja Antti Leskelä Suomenlahden merivartiostosta vahvistaa tapahtuneen ilmatilaloukkauksen, mutta toteaa, että ”meillä ei ole mahdollisuutta saada koneiden lentäjien tietoja, ja siten syytettä ei pystytä nostamaan”, kansanedustaja siteeraa kysymyksessään.

Syyttäjä on Mustajärven mukaan päättänyt lopettaa esitutkinnan.

– Saatujen tietojen mukaan Suomen ilmavoimat on ottanut vastaan tunnistamistehtävän Naton espanjalaishävittäjiltä ja kyseisen tehtävän luovuttamisen jälkeen samaiset koneet ovat syyllistyneet ilmatilaloukkaukseen. Viranomaisen mukaan syytettä ei kuitenkaan voida nostaa, koska ko. koneiden lentäjien tietoja ei saada?, kysymyksessä ihmetellään.

Markus Mustajärven varsinainen kysymys asianomaiselle ministerille kuuluu edellisen johdannon jälkeen ”onko Suomen ilmavoimilla tapana ottaa vastaan toimeksiantoja tunnistamattomilta tahoilta?”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)