Verkkouutiset

Helsingin Tennispalatsiin aukeaa uudistunut taidemuseo

Helsingin Tennispalatsiin avataan syyskuussa 2015 sekä tiloiltaan että palvelultaan uudistunut kaupungin taidemuseo. Uudistuksen yhteydessä museo saa myös uuden nimen HAM.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Tarjoamme syksystä lähtien uudenlaisen museokokemuksen niin helsinkiläisille kuin matkailijoille. Tennispalatsiin keskittyvät näyttelytilat ovat entistä laajemmat ja toimivammat”, HAMin museonjohtaja Maija Tanninen-Mattila toteaa museon tiedotteessa..

Yksi uudistuksen tavoitteista on hänen mukaansa tuoda helsinkiläisten oma taidekokoelma entistä saavutettavammaksi. Museo avaa ovensa syyskuussa 2015.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

”Tärkeintä on tietenkin museon sisältö, se millaisia näyttelyitä järjestämme ja miten onnistumme tuomaan taiteen yleisön koettavaksi”, Tanninen-Mattila kertoo.

Osana museon kehittämistä esitettiin myös nimiuudistusta. Helsingin kaupunginhallitus käsitteli ja hyväksyi ehdotuksen markkinointinimestä HAM kokouksessaan tänään.

”HAMissa voi nähdä viittauksen esimerkiksi Tove Janssonin äitiin, Signe ”Ham” Hammarsten-Janssoniin. Kyrillisin kirjaimin kirjoitettu HAM (lausutaan ’nam’) taas tarkoittaa ’meidän’ ja ’meitä’. Kansainvälisesti HAM on jo ollut luonteva tapa lyhentää Helsinki Art Museum”, nimeä perustellaan.

Tanninen-Mattilan mukaan uudella museolla on ”varaa olla hauska”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)