Verkkouutiset

Sosiaalisessa mediassa on kiertänyt video sotilaasta ja konekiväärikoirasta. Kuvakaappaus videolta / X

Kiina varusti robottikoiran konekiväärillä – ”dystooppinen”

Kansanarmeija muokkaa julkista kuvaansa, kun sotarobotti hyppii ja makaa videolla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ihmisen parhaasta (elektronisesta) ystävästä on muokattu tappokone, kuuluu yhdysvaltalaiskanava CNN:n luonnehdinta Kiinan robottikoirasta, jonka selkään on asennettu konekivääri.

Sotarobottia esiteltiin Kiinan yleisradion CCTV:n videolla, jonka kerrottiin olevan Kiinan ja Kambodžan yhteisestä sotaharjoituksesta. CNN:n mukaan näky on ”dystooppinen”.

– Kaupunkioperaatioissa se voi toimia yhtenä tiimin jäsenenä, se voi korvata (ihmis)jäsenen tiedustelutoiminnassa, vihollisen identifioinnissa ja kohteeseen iskemisessä, Chen Wei -nimellä esitelty sotilas kertoo koirasta.

Konekiväärikoira painaa noin 50 kiloa ja välittää komentokeskukseen tietoa reaaliajassa. Se pystyy hyppäämään, makaamaan ja liikkumaan eteen ja taakse. Se suunnittelee oman reittinsä ja kiertää esteet. Videolla esitellään, kuinka koira johdattaa jalkaväkiyksikön rakennukseen.

Videolla näytetään myös multiroottoridroneen kiinnitetty konekivääri, joka kiinalaiskanavan mukaan edustaa maan ”älykästä miehittämätöntä teknologiaa”.

Robotit eivät sinänsä ole asevoimille uusi asia, esimerkiksi Yhdysvaltojen ilmavoimat esitteli omaa tekoälyllä varustettua robottikoiraansa jo 2020.

Kiinan tarkasti säädeltyyn sosiaaliseen mediaan on pulpahdellut videoita maan armeijan robottikoirista CNN:n mukaan jo ainakin vuoden verran, ja osin kyse voi olla myös julkisuustempusta.

Kiinan valtio-omisteisen Global Times -lehden mukaan robottikoirien mukanaolo sotaharjoituksissa yhdessä muiden maiden asevoimien kanssa viittaa siihen, että niiden kehitys on verrattain edistynyttä.

– Yleensä uutta kalustoa ei tuoda yhteisharjoituksiin, joten robottikoirat ovat saavuttaneet teknologisessa kehityksessä tietyn tason, nimetön lähde väitti Global Timesille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)