Verkkouutiset

Vasemmistoliiton puheenjohtaja vauhditti hallintarekisteriä jo 1999

Suvi-Anne Siimes puhui arvopapereiden hallintarekisterin käyttöönotosta suomalaisille jo viime vuosituhannen puolella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen politiikan kuuma kysymys hallintarekistereistä oli esillä jo 1999. Netistä löytyy tuolloisen vasemmistoliiton puheenjohtajan ja toisen valtiovarainministerin Suvi-Anne Siimeksen tuolloinen kannanotto asiaan.

Taloussanomien jutussa kerrotaan Siimeksen olleen puhumassa taloustoimittajien yhdistyksen tilaisuudessa. Jutun mukaan ”ministeri Suvi-Anne Siimes valtiovarainministeriöstä herättelee henkiin keskustelua siitä, pitäisikö mahdollisuus osakkeiden omistamiseen hallintarekisterin kautta sallia myös suomalaisille sijoittajille”.

Siimeksen mukaan asian ratkaisu olisi ollut edessä tuolloisella vaalikaudella. Siitä on nyt 16 vuotta.

1999 jutussa todetaan, että ”Siimeksen mukaan suomalaiset institutionaaliset sijoittajat ja piensijoittajat ovat vaatineet hallintarekisterin avaamista myös heille”. Ministerin mukaan ”keskustelu hallintarekisterin avaamisesta suomalaisille pitäisikin kytkeä keskusteluun sisäpiirikauppojen valvonnasta”.

”Rahoitusmarkkinoiden nopea kehitys on ajanut lainsäätäjän keinojen ohi valvonnassa. Tämän takia tarvitaan yhteiset pelisäännöt vähintään euroalueen tasolla”, vasemmistoliiton puheenjohtaja hoputti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)