Verkkouutiset

EK:n Häkämies: Neuvottelujen kariutuminen on valtava menetys

Yhteiskuntasopimuksen kariutuminen on EK:n mukaan "suuri takaisku työllisyydelle ja talouskasvulle sekä pitkä miinus suomalaiselle työmarkkinajärjestelmälle".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies on EK:n tiedotteen mukaan pettynyt, että työmarkkinajärjestöjen neuvottelut yhteiskuntasopimuksesta päättyivät tuloksetta.

– Suomen talous kyntää syvällä eikä selvää suhdannekäännettä ole näkyvissä. Tässä tilanteessa olisi vihdoinkin tarvittu rohkeita ja ennakkoluulottomia päätöksiä, joilla tuottavuus olisi saatu kasvuun, työllistäminen helpommaksi sekä vientiteollisuus ja kotimarkkinat nousuun, Häkämies sanoo.

– Olen pettynyt suomalaiseen työmarkkinapolitiikkaan. Talouden ongelmat eivät kuitenkaan katoa mihinkään. Nyt järjestöt vain sysäävät lisää vastuuta tulevalle hallitukselle. Kuten hallitustunnustelija Juha Sipilä on todennut, neuvottelujen kariutuminen kasvattaa väistämättä edessä olevia säästöpaineita. Säästöt kohdistuvat helposti niihin, jotka tarvitsevat yhteiskunnan apua.

Tiedotteessa Häkämies toteaa, että ongelmat eivät ratkea yksistään etuisuuksia parantamalla vaan nousuun tarvitaan myös tinkimistä saavutetuista eduista. Tulevaisuudessa se palkittaisiin parempana työllisyytenä ja suurempana hyvinvointina.

– Työmarkkinajärjestöjen neuvottelupöydässä keskusteltiin asioista, jotka on todettu lukuisissa riippumattomissa tutkimuksissa suomalaisten työmarkkinoiden ongelmiksi. Valitettavasti näihin ei vieläkään päästy käsiksi. Myös palkansaajilla olisi ollut paljon voitettavaa sekä lyhyellä että pidemmällä tähtäyksellä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)