Verkkouutiset

Oppositiojohtaja vaatii pääministeriltä toimia yhteiskuntasopimuksesta: ”Tulos tai ulos”

Rkp haluaa hallitukselta konkreettisia esityksiä Suomen talouskasvun parantamiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Rkp:n puheenjohtaja Carl Haglund peräänkuuluttaa pääministeri Juha Sipilältä (kesk) ratkaisuja yhteiskuntasopimuksen suhteen. Hän tiedustelee, milloin Sipilä aikoo vetää johtopäätöksiä neuvotteluista, joissa hallitus pyrkii luomaan yhteiskuntasopimuksen yhdessä työmarkkinaosapuolten kanssa.

– Sadan metrin juoksu voitetaan kerralla, jalkapallo-ottelu kahdessa puoliajassa, jääkiekossa on kolme erää ja koripallossa neljä neljännestä. Yhteiskuntasopimukseksikin kutsuttu peli yritetään ratkaista viidessä erässä. Nyt toivomme, että tämä yritys onnistuu. Mikäli yritys vielä epäonnistuu, lienee syytä tiedustella, milloin Sipilä aikoo tehdä johtopäätöksiä, Haglund totesi puoluevaltuuston kokouksessa Kokkolassa lauantaina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Yhteiskuntasopimuksen on tarkoitus edesauttaa Suomen kilpailukyvyn ja työllisyyden parantumista. Yritykset päästä sopuun ovat kariutuneet tähän mennessä jo muutamaan otteeseen. Haglund vaatiikin nyt pääministeriltä vastuunkantoa.

– Kun hallitus muodostettiin, totesi pääministeri, että mikäli tuloksia ei saada aikaan, voi leikin yhtä hyvin jättää, Haglund sanoi ja viittasi samassa yhteydessä Sipilän ”tulos tai ulos” -fraasin käyttöön.

– Ottaen huomioon, että Sipilä itse on valinnut tämän lähestymistavan, kysyn kuinka monta yritystä lopulta vaaditaan, Haglund jatkoi.

Rkp vaatii nyt hallitukselta esityksiä konkreettisista toimenpiteistä talouskasvun parantamiseksi ja työpaikkojen lisäämiseksi. Carl Haglundin mukaan hänen puolueensa on jo ehdottanut työllisyystilanteen korjaamiseksi muun muassa työnvälityksen uudistamista, paikallisen sopimisen lisäämistä, minijobs-mallia nuorille, verouudistusta sekä lainsäädännön päivitystä siten, että turvapaikanhakijat voisivat työllistyä heti maahan saavuttuaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)