Verkkouutiset

Joka kolmas tukee perjantain poliittista lakkoilua

Mielipidetutkimuksen mukaan 35 prosenttia kansasta tukee ammattiliittojen perjantaista mielenilmausta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Elinkeinoelämän keskusliiton Taloustutkimuksella teettämässä kyselyssä puolet suomalaisista eli 49 prosenttia oli täysin tai jossain määrin samaa mieltä väitteestä, että perjantain lakot ja mielenosoitukset vaikeuttavat Suomen talouden elpymistä ja työllisyyden parantamista.

Vastaajista 35 prosenttia sanoi, että he ovat kyselyn väitteestä täysin tai jossain määrin eri mieltä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Vastaajista 13 prosenttia sanoi, ettei ole samaa eikä eri mieltä väitteestä. Kolme prosenttia ei osannut ottaa asiaan kantaa.

Kyselyn mukaan palkansaajat ovat haluttomia osallistumaan perjantaina järjestettäviin mielenilmauksiin tai lakkoihin. Ansiotyössä olevista vain 12 prosenttia aikoo osallistua hallituksen vastaisiin mielenilmauksiin tai lakkoihin.

Kyselystä ilmenee myös, että työttömistä jopa 90 prosenttia jättää mielenilmaukset väliin ja vain 5 prosenttia aikoo osallistua niihin.

Kyselyn taustatiedoista ilmenee myös, että toimihenkilöistä neljä viidesosaa ja työntekijöistäkin kaksi kolmasosaa jättäytyy perjantaina poliittisten taistelutoimien ulkopuolelle.

– Palkansaajat tuntuvat ymmärtävän ay-johtajia huomattavasti paremmin, että lakkoilemalla Suomea ei saada nousuun. Suomi nousee vain työtä tekemällä. Perjantain lakkoilu sitä vastoin vaarantaa suomalaisten työpaikat, toteaa EK:n johtaja Ilkka Oksala.

Taloustutkimuksen 14.–15. syyskuuta 2015 toteutettuun kyselyyn vastasi 1 047 ihmistä. Kyselyn virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)