Verkkouutiset

Facebook-kirjoituksesi eivät vaikuta kavereittesi mielipiteisiin politiikasta

Tutkimuksen mukaan iso osa Facebookin käyttäjistä ei pidä sosiaalista mediaa sopivana paikkana poliittiselle keskustelulle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tuoreen kyselyn mukaan Facebookissa esitetyillä poliittisilla näkemyksillä ei ole vaikutusta Facebook-kavereiden mielipiteisiin, kertoo Quartz.

Tutkimuksessa selvitettiin 10 000 amerikkalaisen Facebook-käyttäjän kokemuksia siitä, miten poliittiset postaukset ovat vaikuttaneet heidän mielipiteisiinsä. 94 prosenttia republikaanien kannattajista, 92 prosenttia demokraattien kannattajista ja 85 prosenttia sitoutumattomista vastasi, ettei yksikään poliittinen näkemys Facebookissa ole vaikuttanut heidän kantoihinsa.

Poliittisilla päivityksillä näyttäisi Facebookissa olevan sitä vastoin hyvin kielteinen vaikutus muihin käyttäjiin. Lähes joka kolmannen Facebook-käyttäjän mielestä sosiaalinen media ei ole sopiva paikka poliittiselle keskustelulle.

Jokaisessa poliittisessa ryhmässä oli henkilöitä, jotka olivat poistaneet poliittisista aiheista postaavia Facebook-kavereitaan. Useat käyttäjät ilmoittivat arvottaneensa muita käyttäjiä näiden poliittisten mielipiteiden perusteella.

Sosiaalisen median sovellukset ovat alkaneet kehittää toimintoja, joiden avulla käyttäjä pystyy välttämään poliittisen sisällön näkymistä feedissään.

Siitä huolimatta, että poliittisten aiheiden epäsuosio sosiaalisessa mediassa on tiedostettu, poliittista keskustelua käydään somekanavissa ahkerasti. Kyselyn vastaajista kolmannes sanoi ilmaisseensa poliittisia näkemyksiään sosiaalisessa mediassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)