Verkkouutiset

PS:n Simon Elo: Mielenosoituksella pelattiin peliä – myös vihreiden on kunnioitettava lakia

Kansanedustajan mukaan viikonvaihteen suurella mielenosoituksella oli salatarkoitus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Simon Elo (ps.) kirjoittaa Verkkouutisten blogissa otsikolla Suomen neuvostovastainen hallitus. Elo on jäänyt miettimään lauantaina suurta ääriliikkeiden ja väkivallan vastaista mielenosoitusta.

– Annan kaiken kunnian tavallisille ihmisille, jotka haluavat osoittaa mieltään rasismia ja väkivaltaa vastaan. Kaikki eduskuntapuolueet ovat sitoutuneet demokraattiseen ja rauhanomaiseen parlamentaariseen vaikuttamiseen, jonka yksi tärkeä osa on ehkäistä rasismia ja vahvistaa suomalaisten turvallisuutta, Simon Elo kirjoittaa.

– Pienen pohdinnan jälkeen olen kuitenkin ymmärtänyt, että mitä peliä mielenosoituksen järjestäjät Helsingissä vaativat viime lauantaina poikki. Hallituspeliä.

Hän siteeraa vasemmistoaktiivi Mikael Brunilan mielenosoituksessa pitämää virallista puhetta, jossa tämä vaati hallitusta hajotettavaksi ja perussuomalaisia boikotoitavaksi.

– Brunila myös sanoi, että “miltä näyttäisi sellainen antirasistinen ja antifasistinen yhteisymmärrys, joka kieltäytyisi taipumasta nykyhallituksen rasistiseen maahanmuuttopolitiikkaan – sellainen yhteisymmärrys, jonka nojalla suuri osa yhteiskunnasta kieltäytyisi luovuttamasta siirtolaisia maahanmuuttoviranomaisille, suojellen heitä tarpeen mukaan laittomasti […].”

Simon Elo ihmettelee, että Brunila ”keräsi väkijoukolta aplodeja, ja tapahtumajärjestäjä kehui puhetta jälkikäteen ’yhdeksi koskettavimmista'”.

– SInänsä hyvää tarkoittavan antirasistisen liikkeen toiminta alkaa muistuttaa yhä enemmän aikaa jolloin “neuvostovastaisia” etsittiin kissojen ja koirien kanssa. “Neuvostovastaiset” haluttiin sulkea pois hallitusvastuusta. Pienikin Neuvostoliittoa koskeva kritiikki saattoi leimata ihmisen, Elo toteaa.

– Brunilan puheenvuoro osoittaa, että varsinaisena kohteena eivät ole uusnatsit, joiden tosiasiallinen poliittinen vaikutusvalta on olematon, vaan hallituksen maahanmuuttopolitiikka. Vihervasemmistoa turhauttaa, että hallitus jossa istuu perussuomalaiset muuttaa perustavanlaatuisesti maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikkaa.

– Viimeisenä oljenkortena Brunila kehottaakin ottamaan käyttöön ulkoparlamentaariset keinot ja päätöksentekijöiden leimaamisen, vanhan kunnon “neuvostovastaisuuden”.

Kansanedustajan mukaan hän ei hyväksy valmiutta rikkoa lakia oli kyseessä sitten Greenpeace, antirasistit tai muu toimija.

– Suhtautumisessa lain rikkomuksiin ei voi valita rusinoita pullasta. Vaatimus lain kunnioittamisesta on esitettävä yhtäläisesti kaikkien puolueiden toimijoille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)