Verkkouutiset

Ilkka: ELY-keskus älähti kyläläisten talkoista ja väläytti rikosilmoitusta

Tien korjaaminen talkootyönä on vakava rikos. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus väläytti jopa rikosilmoitusta, kertoo sanomalehti Ilkka.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus eli ELY-keskus ei katso hyvällä, jos kansalaiset ryhtyvät omin toimin kunnostamaan yleisiä teitä. Näin kävi Alavudella, missä isännät innostuivat korjaamaan huonokuntoista soratietä.

– Kyse on liikenneturvallisuudesta, joten henkilöillä pitää olla asianmukaiset varusteet. Tieturvakurssikin täytyy olla käytynä, sanoo aluevastaava Veijo Rajamäki ELY-keskuksesta lehdelle.

Niin ikään kaluston asianmukaisuuden tarkastus täytyy tehdä ennen töihin ryhtymistä, ja kalustossa pitää olla säädösten mukaiset varoitusvilkut. Yksityisten käyttämä sora saattaa myös jotain muuta kuin väylälle saisi tuoda.

– Periaatteessa tällaisesta asiasta voisi rikosilmoituksen tehdä, mutta tässä tapauksessa ei nyt ole ryhdytty toimiin, Rajamäki toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)