Verkkouutiset

Tutkija SS:lle – Elektroniikka-alalla ulkomainen omistus johtaa irtisanomisiin lähes aina

Etlan ja Aalto yliopiston tutkijatohtori Timo Seppälän mukaan kansainväliset yritykset siirtävät työpaikat ulkomaille, jos ne pystyvät kasvattamaan osaamistaan muualla, kirjoittaa Savon Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sen sijaan huippuosaamista vaativat tehtävät ovat pysyneet Suomessa huolimatta ulkomaisesta omistuksesta.

Esimerkiksi korkeampaa matematiikkaa vaativa ohjelmointi on esimerkki erityisosaamisesta, jota ulkomainenkaan omistaja ei halua luovuttaa yrityksen ulkopuolelle.

– Samalla menisi iso osa yrityksen kilpailutekijöistä, Seppälä toteaa.

Seppälän mukaan vakiintuneiden suomalaisten elektroniikka- tai ohjelmointiyritysten myynti kokonaan tai osittain ulkomaiselle omistajalle johtaa työpaikkojen vähenemiseen. Uusien yritysten kohdalla tilanne on Seppälän mukaan valoisampi. Kun suomalaisia, elinkaarensa alussa olevia pelifirmoja on siirtynyt amerikkalaisomistukseen, irtisanomisia ei ole ollut.

Viimeisen 15 vuoden aikana Suomesta on siirtynyt kymmeniätuhansia elektroniikka- ja ohjelmistoalan tuotekehityksen ja valmistuksen tehtäviä Kiinaan, Intiaan ja tällä hetkellä Vietnamiin. Suurista irtisanomisista ilmoitti viime torstaina Nokian matkapuhelinbisneksen ostanut Microsoft.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)