Verkkouutiset

Jyri Häkämies yhteiskuntasopimuksesta: Täytyy miettiä, mikä on vaihtoehto

Elinkeinoelämän keskusliitto EK odottaa, että kaikki SAK:laiset ammattiliitot lähtevät mukaan kilpailukykysopimukseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Kuten työmarkkinoiden keskusjärjestöt ovat todenneet, Suomen talouden tila on vakava ja Suomi kärsii poikkeuksellisen pitkästä taantumasta ja heikosta työllisyydestä. Tästä syystä on välttämätöntä, että SAK jatkaa ponnisteluja ja tulee kattavasti mukaan yhteiseen ratkaisuun”, EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies painottaa tiedotteessaan.

Yhteiskuntasopimuksen ulkopuolelle on jäämässä peräti 40 prosenttia SAK:n jäsenistä. Suurin syy on Palvelualojen ammattiliitto PAM:n pois jäänti.

”Vaikka sopimuksen hyväksyminen tuntuu joistakin ammattiliitoista vaikealta, täytyy miettiä, mikä on vaihtoehto. Epäilen, että vaihtoehto olisi työllisyyden kannalta huonompi eikä katkaisisi julkisen talouden velkaantumiskierrettä.”

Häkämies antaa kiitosta siitä, että suuri valtaosa palkansaajista on jo sitoutunut ratkaisuun. Hänen mukaansa ihmiset ovat valmiita tinkimään yhteisen hyvän ja paremman tulevaisuuden vuoksi.

”Kaikki tietävät myös sen, että tämäkään ratkaisu ei vielä poista kaikkia vuosien saatossa syntyneitä talouden ja kilpailukyvyn ongelmia. Ratkaisu on kuitenkin tärkeä askel oikeaan suuntaan. Suomi tarvitsee tämän sopimuksen”, Häkämies sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)