Jyri Häkämies yhteiskuntasopimuksesta: Täytyy miettiä, mikä on vaihtoehto

Elinkeinoelämän keskusliitto EK odottaa, että kaikki SAK:laiset ammattiliitot lähtevät mukaan kilpailukykysopimukseen.

  • LKS 20160304 EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies Etelärannassa Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n tiedotustilaisuudessa Helsingissä 29. helmikuuta 2016, jossa EK kertoi kannastaan työmarkkinaratkaisuun. EK on mukana kilpailukykysopimuksessa ja siihen liittyvässä palkkaratkaisussa. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

    Jyri Häkämies.

    ()

”Kuten työmarkkinoiden keskusjärjestöt ovat todenneet, Suomen talouden tila on vakava ja Suomi kärsii poikkeuksellisen pitkästä taantumasta ja heikosta työllisyydestä. Tästä syystä on välttämätöntä, että SAK jatkaa ponnisteluja ja tulee kattavasti mukaan yhteiseen ratkaisuun”, EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies painottaa tiedotteessaan.

Yhteiskuntasopimuksen ulkopuolelle on jäämässä peräti 40 prosenttia SAK:n jäsenistä. Suurin syy on Palvelualojen ammattiliitto PAM:n pois jäänti.

”Vaikka sopimuksen hyväksyminen tuntuu joistakin ammattiliitoista vaikealta, täytyy miettiä, mikä on vaihtoehto. Epäilen, että vaihtoehto olisi työllisyyden kannalta huonompi eikä katkaisisi julkisen talouden velkaantumiskierrettä.”

Häkämies antaa kiitosta siitä, että suuri valtaosa palkansaajista on jo sitoutunut ratkaisuun. Hänen mukaansa ihmiset ovat valmiita tinkimään yhteisen hyvän ja paremman tulevaisuuden vuoksi.

”Kaikki tietävät myös sen, että tämäkään ratkaisu ei vielä poista kaikkia vuosien saatossa syntyneitä talouden ja kilpailukyvyn ongelmia. Ratkaisu on kuitenkin tärkeä askel oikeaan suuntaan. Suomi tarvitsee tämän sopimuksen”, Häkämies sanoo.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.