Verkkouutiset

Televisio lihottaa lapsia

Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan 10–14-vuotiaat lapset ovat alttiita lihomaan, jos heidän makuuhuoneessaan on televisio.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vaikutus ei ole suuren suuri, mutta silti huomion arvoinen, tulokset osoittavat uutistoimisto Duodecimin mukaan.

Arviolta 70 prosentilla 8–18-vuotiaista yhdysvaltalaisista on televisio omassa huoneessaan, joten Yhdysvalloissa tulokset koskettavat suurta osaa maan lapsiväestöstä.

Tutkimuksen perusteella lapset, joiden huoneissa oli televisio, lihoivat seuraavien 2–4 vuoden aikana selvästi todennäköisemmin kuin muut lapset. Keskimäärin heille kertyi noin 400 grammaa enemmän painoa vuodessa.

Tämä todettiin riippumatta siitä, miten paljon lapset katsoivat televisiota sekä riippumatta muista tunnetuista painonkehitykseen vaikuttavista seikoista sekä perheiden taloudellisesta ja sosiaalisesta asemasta.

Tulokset eivät paljasta mistä yhteys johtuu, mutta lapset mm. nukkuvat vähemmän, jos heidän huoneessaan on televisio. Unenpuute voi lihottaa, aiemmista tutkimuksista tiedetään.

Tutkijat huomauttavat, että tulevissa tutkimuksissa ei pitäisi keskittyä vain televisioihin, sillä lapset käyttävät mediaa nykyään matkapuhelimilla ja tablettitietokoneilla ja niitä löytyy jo lähes joka kodista.

Tutkimus julkaistiin Jama Pediatrics -lehdessä, ja sitä varten haastateltiin 6 500 yhdysvaltalaista 10–14-vuotiasta lasta. Lasten painoindeksit laskettiin vanhempien ja lasten antamien tietojen perusteella tutkimuksen alussa sekä 2 ja 4 vuotta myöhemmin, kertoo uutispalvelu Duodecim.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)