Verkkouutiset

”Toisten suvaitseminen ei ole jaloa, se on henkilökohtaista pätemistä”

Suvaitsevaisuus on itsensä asettamista toisten yläpuolelle, minkä vuoksi kaikki suvaitsevaisuus- ja rasismikeskustelu tulisi lopettaa, Nina Castén sanoo.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin maahanmuutto- ja kotouttamisasioiden neuvottelukunnan varapuheenjohtaja ja luovan kulttuurin yhdistys Drom ry:n varapuheenjohtaja Nina Castén (sd.) kommentoi Uuden Suomen blogissaan suvaitsevaisuuskeskustelua. Hänen mielestään kaikki rasismista ja suvaitsevuudesta puhuminen pitäisi lopettaa.

Castén kommentoi keskustelua, joka alkoi kulttuurineuvos ja Drom ry:n puheenjohtaja Veijo Baltzarin viime viikolla julkaistusta kirjoituksesta. Keskustelussa ihmeteltiin, miksi Baltzar kritisoi ”suvakkeja tai kävi virkamiesten kimppuun” kirjoituksessaan, jossa hän kielsi presidentti Sauli Niinistön valtiopäivien avajaispuheen olleen rasistinen.

Castén puolustaa Baltzaria ja sanoo, että suvaitseminen on toisten ihmisten arvottamista.

”Se, joka ’suvaitsee’ itseensä nähden erilaisia tai erilaisessa asemassa olevia yksilöitä, asettaa itsensä näiden yläpuolelle. Toisten suvaitseminen ei suinkaan ole jalo teko – se on henkilökohtainen pätemisen keino”, Castén sanoo.

Hänen mielestään vastaavasti myös rasismista puhuminen tulisi lopettaa, koska rasismista puhuja tekee itsestään marttyyrin puolustaessaan heikompia.

”Päähuomion ja palstatilan keskittäminen negatiivisiin asioihin kuten rasismista jankkaamiseen muodostaa itseään ruokkivan kierteen”, Castén sanoo.

Hänen mukaansa rakentavampaa olisi kiinnittää huomio hyvinvointiin, menestykseen ja muihin myönteisiin asioihin.

”Sen sijaan, että meillä keskusteltaisiin monikulttuurisen yhteiskunnan kehittämisestä, media, poliitikot ja kansalaiset keskittyvät primitiivisempään muotoon – syrjinnän spekulointiin”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)