Verkkouutiset

HS: Ruotsalaishävittäjät eivät kelpaa Haglundille

"Saamme suurin piirtein samaan hintaan amerikkalaisen F-35-häivehävittäjän."
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolustusministeri Carl Haglund (r.) sanoo, että Suomen ei kannata ostaa ruotsalaisia Jas Gripen -hävittäjiä. Hänen mukaansa yhdysvaltalaiset koneet ovat parempia.

– Vaikka kannatan yhteistyötä Ruotsin kanssa, niin ei se voi mennä niin, että ostamme ruotsalaisen Jas-hävittäjän, jos saamme suurin piirtein samaan hintaan amerikkalaisen F-35-häivehävittäjän. Suorituskyvyn pitää ratkaista investointi, Haglund sanoo Helsingin Sanomissa.

Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma on ehdottanut Jas-hävittäjien ostamista osana pohjoismaista yhteistyötä. Haglund on eri mieltä hankinnan perusteista.

– Jos menemme yhteistyöhön Ruotsin kanssa, siinä pitää tehdä järkeviä asioita. Se ei ole teollisuuspolitiikkaa vaan puolustuspolitiikkaa.

Koneet maksavat vähintään viisi miljardia euroa. Puolustusbudjetin rahat eivät riitä hankintaan, vaan tarvitaan erillinen rahoitus, Haglund sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)