Verkkouutiset

USA:n Suomen-suurlähettiläs: Valitettavasti kauteni päättyy tällä viikolla

Perjantaina USA:n presidentin virkaan astuva Donald Trump on määrännyt poliittisesti nimettyjä suurlähettiläitä jättämään kohdemaansa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain Suomen-suurlähetystö kertoo Facebook-päivityksessään, että Charles C. Adamsin kausi USA:n Suomen-suurlähettiläänä päättyy tällä viikolla. Adams toimi tehtävässä 18 kuukautta.

Päivityksessä julkaistulla videolla Adams jättää jäähyväiset Suomelle ja toivottaa suomalaisille ”kaikkea hyvää”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Valitettavasti kauteni suurlähettiläänä päättyy tällä viikolla ja lähden Suomesta. Olen nauttinut suunnattomasti tästä 18 kuukaudesta, tämän upean maan tutkimisesta ja sen hienojen ihmisten tapaamisesta. Olen kiitollinen Suomelle ja suomalaisille vieraanvaraisuudesta, jota he ovat osoittaneet minulle ja perheelleni, Adams sanoo videolla.

Hän kertoo odottavansa innolla tulevia matkoja Suomeen.

New York Times on uutisoinut aiemmin USA:n tulevan presidentti Donald Trumpin virkaanastumista valmistelevan hallinnon määränneen maan suurlähettiläät jättämään kohdemaansa 20. tammikuuta 2017 eli presidentin virkaanastujaispäivään mennessä. Käskykirje osoitettiin poliittisesti nimetyille suurlähettiläille, jotka yleensä olivat tulleet valituiksi lahjoitettuaan presidentiksi valitun kampanjalle merkittäviä varoja.

Charles Adams tuli Suomeen Barack Obaman merkittävänä tukijana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)