Verkkouutiset

Eva Biaudet haluaa ottaa käyttöön humanitaarisen suojelun

Kansanedustaja Eva Biaudet'n (r.) lakialoite humanitaarisen suojan uudelleen käyttöönotosta on eduskunnan käsiteltävänä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eva Biaudet’n mielestä Suomi on arveluttavalla tavalla kiristänyt turvapaikkapolitiikkaansa.

– Eduskunta on tehnyt useita turvapaikkapolitiikkaan liittyviä lakimuutoksia viimeisten kahden vuoden aikana. Nämä muutokset ovat olleet reaktio vuoden 2015 aikana tulleeseen 32 478 turvapaikkahakemukseen. Lakimuutoksilla ei voitu estää Turun tapahtumia. On myönnettävä, että mikään lakimuutos tai viranomaistoimenpide olisi voinut ennaltaehkäistä niitä. Pahuutta ei aina voi estää, Biaudet sanoo.

– Me, jotka esitämme muutosta ulkomaalaislakiin, olemme kuitenkin sitä mieltä, että päätös poistaa humanitaarinen suojelu ulkomaalaislaista on arvioitava uudelleen. Muun muassa huomioiden, että nyt lapsiperheitä passitetaan sota-alueille ja väkivallan pariin, hän jatkaa.

Biaudet’n mukaan osa niistä ihmisistä, jotka ovat menettäneet oikeutensa vastaanottopalveluihin korkeimman oikeuden päätöksen jälkeen, voisivat todennäköisesti saada oleskeluluvan valituksen kautta, jos ulkomaalaislaki antaisi mahdollisuuden henkilökohtaiseen ja ihmisoikeuspohjaiseen käsittelyyn.

– Tämänhetkinen tilanne, jossa miellä on kasvava määrä epätoivoisia ihmisiä, on sekä kestämätön että epäinhimillinen, eikä se ole sopusoinnussa Suomen ihmisoikeusvelvollisuuksien ja humanitaariseen vastuun kanssa.

– Epäinhimillisen tiukka lainsäädäntö hajottaa perheitä ja laittaa ne ihmiset, jotka Suomi palauttaa suureen varaan. Raportteja kadonneista ihmisistä ja kuolemista eivät ole harvinaisia. Meidän on palautettava humanitaarinen suoja, Biaudet vaatii.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)