Verkkouutiset

Työsuojelutarkastajat tekevät valvontaiskuja pääkaupunkiseudun baareihin

Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelutarkastajat valvovat lähiviikkoina tehostetusti pubeja, baareja ja kahviloita pääkaupunkiseudulla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valvontaiskuissa tehdään yllätystarkastuksia yhteensä kymmeniin alan työpaikkoihin. Tarkastukset keskittyvät etupäässä Helsinkiin, mutta niitä tehdään myös Espoossa ja Vantaalla.

Tarkastuksilla valvotaan muun muassa työsopimuksia, työvuorolistoja ja palkkalaskelmien antamista. Työnantajan täytyy työlainsäädännön lisäksi noudattaa määräyksiä, jotka ovat yleissitovissa matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palveluita koskevissa työehtosopimuksissa.

Pääkaupunkiseudun pubien, baarien ja kahviloiden työsuojelutarkastuksilla valvotaan myös, että lakisääteiset työterveyshuoltopalvelut on järjestetty. Lisäksi baareissa ja pubeissa valvotaan erityisesti sitä, että asiakasväkivallan uhan hallintaan on toimivat käytännöt.

Aluehallintoviraston mukaan baarityön yleisimmät terveyshaitat liittyvät yötyöhön ja meluun. Terveyshaittoja voivat aiheuttaa myös yksipuolisesti kuormittavat työasennot, ahtaat tilat ja raskaat nostot. Kahvilatyössä terveyshaittoja voi aiheuttaa muun muassa jauhopöly, jos jauhoja käytetään kymmeniä kiloja viikossa.

Työsuojelutarkastajat tekevät vastaavia valvontaiskuja ravintola-alalle Etelä-Suomen aluehallintoviraston valvonta-alueella pari kertaa vuodessa. Kaikkiaan majoitus- ja ravitsemisalan työpaikkoihin tehdään tämän vuoden aikana Etelä-Suomessa noin tuhat työsuojelutarkastusta

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)