Verkkouutiset

”Valtio polkee kansalaisten oikeuksia autoveroasioissa”

Korkein oikeus hylkäsi valtion vanhentumisväitteet autoveron arvonlisäveroa koskevassa asiassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin hovioikeuden antama tuomio jäi lainvoimaiseksi autoveroon perustunutta arvonlisäveroa eli niin sanottua elviä koskevassa asiassa.

Korkein oikeus katsoo päätöksessään, ettei yksityishenkilöllä ollut aihetta epäillä Suomen lainsäädäntöä EU-oikeuden vastaiseksi ennen, kuin hän oli saanut tiedon EU-tuomioistuimen 19.3.2009 antamasta tuomiosta, josta se kävi ilmi. Näin ollen valtion vanhentumisväite asiassa hylättiin.

Asiassa oli kyse valtion vahingonkorvausvastuusta EU-oikeuden vastaiseksi todetun elvin kantamisessa.

”Korkeimman oikeuden päätös osoittaa jälleen kerran, miten valtio on jatkuvasti polkenut kansalaisten oikeusturvaa ja oikeuksia autoveroasioissa”, Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen toteaa liiton tiedotteessa.

”Suomi on ollut yli 20 vuotta Euroopan unionin jäsen. Siitä huolimatta autoverotus ei täytä yhteisöoikeuden vaatimuksia ja yhä hallituksen esityksissä on ilmiselviä yhteisöoikeuden vastaisuuksia. Tästä esimerkkinä on vireillä oleva hallituksen esitys leasingautojen verotuksesta”, Nieminen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)