Verkkouutiset

Automatisaatio uhkaa yli puolta Suomen työpaikoista

Belgialaisen Bruegel-ajatushautomon mukaan teknologian kehitys vaikuttaa merkittävästi 51,3 prosenttiin Suomen työväestöstä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Bruegelin mukaan Frey & Osbornen vuonna 2013 laatima malli osoittaa, että teknologian, kuten robotiikan ja tekoälyn, kehitys tulee vaikuttamaan merkittävästi työpaikkoihin EU-maissa seuraavien vuosikymmenien aikana.

Perinteisesti matalan osaamis- ja palkkatason aloja on pidetty immuuneina automatisaatiolle. Tulevaisuudessa kehitys vaikuttaa kuitenkin niihin enemmän kuin muihin aloihin.

”Varakkaat pohjoiset EU-valtiot kärsivät vähemmän, kuin EU:n reunavaltiot”, Bruegel analysoi.

Kiihtyvän automatisaation vaikutukset tulevat silti olemaan valtavia. Esimerkiksi Romaniassa ja Portugalissa peräti noin 60 prosenttia kaikista työpaikoista on uhattuna.

Parhaiten tulevat pärjäämään Ruotsi ja Britannia, joissa vaikutus jää 47 prosentin tienoille.

Bruegel ennustaa, että automatisaation vaikutuksiin vastaamisesta tulee merkittävä haaste päättäjille tulevina vuosina.

”Työntekijöiden seuraavalla sukupolvella tulee olla taitoja, joiden avulla he voivat hyötyä teknologiasta sen sijaan, että se uhkaisi heitä. Tällaiset taidot painottuvat sosiaaliseen ja luovaan älyyn. Tämän perusteella koulutuspolitiikkaan tarvitaan muutoksia.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)