Verkkouutiset

Uusi malli pienyrittämiseen: yksinkertainen ilmoitus, kohtuulliset tulorajat, keveämmät verot

Kansanedustaja kysyy Ranskassa käytössä olevan yrittämismallin soveltamisesta Suomeen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Outi Mäkelän kirjallisessa kysymyksessä käsitellään mahdollisuutta tuoda Ranskassa käytössä oleva auto-entrepreneur -malli Suomeen. Malli mahdollistaa yrityksen perustamisen yksinkertaisella ilmoituksella.

– Auto-entrepreneur -yrittäjillä on vuosittaiset tulorajat, mutta toiminta on verotuksellisesti houkuttelevaa ja hallinnollisesti kevennettyä. Kyseinen malli on suosittu laajalti eri aloilla, erityisesti kotitalous- tai rakennusaloilla, joilla usein esiintyy harmaata taloutta, kysymyksessä todetaan.

Outi Mäkelän mukaan ”järjestelmä kannustaa yrittäjyyteen ja tekee siitä käytännössä houkuttelevampaa kuin työttömäksi jäämisestä. Järjestelmän kautta yritystoiminta on helppo saada käyntiin, ja koska tulorajat ovat kohtuullisen korkeat, on työnteko kannattavaa”.

Mäkelä viittaa hallitusohjelman painotuksiin yrittäjyydestä ja työstä.

– Työn vastaanottamisen kynnystä halutaan laskea ja yrittäjäksi ryhtymisestä halutaan tehdä houkuttelevaa, kannattavaa ja helpompaa. Kun ratkaisumalleja haetaan, saattaisi olla hyödyllistä tarkastella myös Ranskan auto-entrepreneur -mallin tai sen elementtien soveltuvuutta suomalaiseen yritysmaailmaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)