Verkkouutiset

”Pääministeri ja valtiovarainministeri kannattelevat takiaisryhmää” – Paavo Arhinmäen mukaan irvokastakin pahempaa

Vasemmistoliiton kansanedustaja epäilee, että pääministeri ja kokoomus pelaavat poliittista peliä sinisten hyväksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vasemmistoliiton kansanedustaja Paavo Arhinmäki epäilee, että pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja kokoomus eivät ole tosissaan pakolaiskiintiön nostamisen kanssa.

– Kyyninen voisi epäillä, että kysymys on ikävästä poliittisesta pelistä hallituskumppanien hyväksi, Arhinmäki kirjoittaa blogissaan.

Kokoomus esitti budjettiriihen alla pakolaiskiintiön nostamista. Sipilä puolestaan olisi valmis nostamaan pakolaiskiintiötä jopa 2 000 henkilöön vuodessa. Pakolaiskiintiön nosto budjettiriihessä kaatui sinisten vastustukseen.

– Hallituksessa istuu viiden ministerin voimin ryhmä, jonka kannatus on prosentin luokkaa. Tämä on jo lähtökohtaisesti demokratian kannalta hivenen irvokasta, mutta vielä pahemmaksi sen tekee se, että pääministeri ja valtiovarainministeri joutuvat kannattelemaan tätä takiaisryhmää, Arhinmäki lataa.

Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Timo Soini (s.) kutsui aikoinaan pienempiä puolueita, kuten vasemmistoliittoa, takiaispuolueiksi.

Arhinmäen mukaan joku voisi ajatella, että Sipilä ja valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) pelaavat nyt ”takiaisten” hyväksi heittelemällä ehdotuksia, jotka siniset pääsevät tyrmäämään julkisuudessa.

– Ja kaikki hallituksessa sitten toivovat, että takiaisten viisari edes vähän värähtäisi.

Arhinmäen mukaan Sipilä voi osoittaa olevansa tosissaan pakolaiskiintiön noston kanssa ilmoittamalla pakolaiskiintiön nousevan takiaisten vastustuksesta huolimatta.

– Tähän pääministerillä on kaikki valta, koska ajatuksen takana on eduskunnan enemmistö, Arhinmäki toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)