Verkkouutiset

Apteekkariliitto lisäisi apteekkilupien määrää

Apteekkariliitto ehdottaa useita uudistuksia apteekkitoimintaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Apteekkariliitto lisäisi apteekkilupien määrää ja helpottaisi sivuapteekkien perustamista. Hintakilpailua voitaisiin liiton mukaan kokeilla reseptivapaissa lääkkeissä. Muutosten vaikutuksia pitäisi kuitenkin seurata tarkasti.

Apteekkariliitto kertoo suhtautuvansa uudistuksiin myönteisesti, kun samalla huolehditaan nykyisen apteekkijärjestelmän vahvuuksista eli lääkitysturvallisuudesta, maankattavasta verkostosta, lääkkeiden hyvästä saatavuudesta, kotimaisesta omistuksesta ja terveydenhuollon tavoitteiden ensisijaisuudesta.

Liitto haluaa myös olla mukana kilpailua lisäävien uudistusten suunnittelussa, jos niihin ryhdytään.

– Apteekkilupia voitaisiin lisätä siellä, missä uusille apteekeille on tarvetta, mutta muutos pitäisi tehdä hallitusti ja pitäen kiinni siitä, että kattava apteekkiverkosto säilyy, Apteekkariliiton toimitusjohtaja Merja Hirvonen kertoo liiton tiedotteessa.

Apteekkariliitto ehdottaa myös sivuapteekkien perustamisen helpottamista.

– Apteekkari voisi perustaa sivuapteekin esimerkiksi tietyn kilometrirajan sisällä pääapteekistaan ja tietyn kilometrirajan päähän lähimmästä toisesta apteekista.

Apteekkariliiton mielestä hintakilpailua voitaisiin kokeilla reseptivapailla lääkkeillä. Reseptilääkkeissä samahintaisuus on perusteltua säilyttää, sillä yhdenvertainen kohtelu on terveydenhuoltojärjestelmän perusta ja myös ajatus lääketaksan takana.

Lisäksi Apteekkariliiton mielestä apteekkien osaamista pitäisi hyödyntää vielä nykyistä enemmän ohjaamalla asiakkaita itsehoidon neuvontaan apteekkiin. Tämä keventäisi perusterveydenhuollon kuormitusta, ja tulisi ottaa huomioon sote-valmistelun yhteydessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)