Verkkouutiset

Li Andersson syyttää: Hallituksen turvapaikkapolitiikka ajaa ihmisiä epätoivoon

Vasemmistoliiton puheenjohtajan mielestä tiukentuneen politiikan uhreiksi joutuu syvässä epätoivossa olevia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vasemmistoliiton Li Andersson kertoi Facebook-päivityksessään tapauksesta keskiviikkona Helsingin keskustassa.

Poliisi on torstaina vahvistanut ja useissa tiedotusvälineissä kerrottu, että Rautatientorilla puuhun kiivennyt mies yritti hirttäytyä. Hänet on viety sairaalahoitoon.

Kyseessä oli Li Anderssonin mukaan ”surullinen ja kauhea esimerkki siitä, minkälaiseen epätoivoon hallituksen turvapaikkapolitiikka ajaa ihmisiä” ja ”äärimmäinen osoitus”.

Andersson kirjoittaa, että aiemmin julkaistiin ”minun, Vihreiden, SDP:n ja RKP:n puheenjohtajien yhteiskirjoitus hallituksen turvapaikkapolitiikan epäkohdista. Nostamme siellä esille tilapäisten oleskelulupien palauttamisen vaihtoehtona epäinhimillisille pakkokäännytyksille ja ihmisten jättämiselle täysin oman onnensa nojaan paperittomuuteen”.

Vasemmistoliiton johtajan mukaan tiukentuneen turvapaikkapolitiikan uhreina olevat ihmiset ovat ”syvässä epätoivossa”. Hän tuomitsee myös nähdyn ”syvän epäinhimillisyyden”.

– Tällaisia esimerkkejä inhimillisyyden kovasta tarpeesta kenenkään ei pitäisi joutua näkemään, Li Andersson toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)