Verkkouutiset

Amerikkalaislehti: Tämä outo suomalainen perinne voisi pelastaa tuhansia henkiä maailmalla

Amerikkalaislehden mukaan suomalaistyylinen äitiyspakkaus voisi pelastaa lukemattomien vauvojen hengen ympäri maailmaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Moni vauva nukkuu Suomessa pahvilaatikossa, ja nauttii siitä – tai näin heidän vanhempansa ainakin sanovat”, kertoo amerikkalainen Washington Post.

Lehti toteaa, että vaikka perinne ”saattaakin vaikuttaa useimmista amerikkalaisvanhemmista oudolta”, voisi se pelastaa henkiä.

Jutussa viitataan Suomessa jaettavaan äitiyspakkaukseen, johon kuuluu vaatteiden, vaippojen, petivaatteiden ja muiden lasten hoitoon liittyvien tuotteiden lisäksi pahvinen vuodelaatikko.

Washington Postin mukaan äitiyspakkaukset voisivat pelastaa henkiä Yhdysvalloissakin ja auttaa alentamaan maan paikoin verrattain korkeaa lapsikuolleisuutta.

Lehti kertoo myös Harvardin yliopiston tutkijasta Karima Ladhanista, joka pyrkii imitoimaan ”suomalaista menestystarinaa” Aasiassa.

Ladhani on perustanut hiljattain kansalaisjärjestön, joka pyrkii luomaan vastaavan pakkauksen laatikkoineen Etelä-Aasian äideille.

Hänen mukaansa Barakat Bundle -nimisellä tuotteella aiotaan pelastaa seuraavan viiden vuoden aikana peräti 58 000 lapsen henki.

Ladhani on omaksunut myös toisen suomalaisperinteen. Järjestön laatikko annetaan vain äidille, joka suostuu terveystarkastukseen. Näin meneteltiin Washington Postin mukaan 1900-luvun alun Suomessakin.

Ladhanin järjestö uskoo, että tarkastuksilla voitaisiin pelastaa tuhansien äitien henki.

Lehdessä kerrotaan myös suomalaisesta Heikki Tiittasesta, jonka perustama yritys myy äitiyspakkauksen kaltaisia laatikoita maailmalle. Tiittasen mukaan tuotteen menekki kasvaa vauhdilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)