Verkkouutiset

Alkoholi tappoi yli 1 900, valtaosa miehiä

Alkoholiin kuoli Suomessa viime vuonna yli 1 900 ihmistä, joista kolme neljäsosaa oli miehiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tilastokeskuksen mukaan viime vuonna alkoholiperäisiin syihin kuoli runsaat 1 900 henkeä. Kuolleiden määrä pysyi edellisvuoteen verrattuna lähes ennallaan, mutta kymmenen viime vuoden aikana erityisesto yli 55-vuotiaiden miesten alkoholikuolemat ovat yleistyneet.

Alkoholiin kuolleista kolme neljästä oli miehiä. Alkoholikuolemat ovat yleistyneet kymmenen viime vuoden aikana erityisesti yli 55-vuotiailla miehillä. Samalla menehtyneiden keski-ikä on noussut 55 vuodesta 59 vuoteen. Nuoremmissa ikäryhmissä alkoholikuolleisuus sen sijaan on vähentynyt.

Kymmenen viime vuoden aikana miesten alkoholikuolleisuus on lähes puolitoistakertaistunut 65–74-vuotiailla. Suurinta alkoholikuolleisuus on kuitenkin edelleen 55–64-vuotiailla miehillä. Tätä nuorempien miesten alkoholikuolleisuus on sitä vastoin vähentynyt.

Alkoholin käyttöön liittyvä kuolleisuus kasvoi Tilastokeskuksen mukaan Suomessa suhteellisen tasaisesti 1980-luvulta lähtien vuoteen 2003, jonka jälkeen alkoholikuolleisuus lisääntyi muutamassa vuodessa noin neljänneksellä.

Vuonna 2008 alkoi alkoholikuolleisuuden hidas lasku, joka pysähtyi vuonna 2012. Vuonna 2013 alkoholikuolleisuus jälleen pieneni hieman edellisvuodesta pysyen kuitenkin selvästi korkeammalla tasolla kuin vuonna 2003.

Vuonna 2013 alkoholiperäisten syiden osuus kaikista kuolemansyistä oli neljä prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)