Verkkouutiset

Alkoholilla osuutta joka viidenteen kuolonkolariin

Ennakkotietojen mukaan moottoriliikenteessä sattui viime vuonna 42 alkoholionnettomuutta. Määrä on viidennes kaikista kuolemaan johtaneista moottoriliikenteen onnettomuuksista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Turmakuljettajista valtaosa ylitti törkeän rattijuopumuksen rajan. Heistä 43 prosentilla oli taustallaan rattijuopumustuomio, kertoo Vakuutusyhtiöiden liikenneturvallisuustoimikunta.

Moottoriliikenteen alkoholionnettomuuksissa menehtyi viime vuonna 49 henkeä. Useimmin menehtynyt oli rattijuoppo itse. Rattijuopon kyydissä matkustaneita menehtyi kymmenen ja vammautui 19. Neljä henkilöä menehtyi ja kahdeksan vammautui rattijuopon kanssa kolaroineessa ajoneuvossa.

Moottoriliikenteen onnettomuuksien lisäksi rattijuopon uhreiksi joutui kolme jalankulkijaa.

– Vuoden 2014 hyvän kehityksen jälkeen viime vuonna otettiin jälleen takapakkia, sillä alkoholionnettomuuksia sattui 17 enemmän kuin edellisvuotena. Työtä rattijuoppojen saamiseksi pois liikenteestä on jatkettava sinnikkäästi, liikenneturvallisuusjohtaja Kalle Parkkari sanoo.

Rattijuoppo suistuu tieltä syrjäseudulla kesäyönä

Yleisin onnettomuustyyppi alkoholionnettomuuksissa oli tieltä suistuminen. Onnettomuudet sattuivat yleensä syrjässä valtateiltä.

Yli puolet onnettomuuksista ajoittui kesäaikaan, eli huhti–syyskuun väliselle ajalle. Tavallisimmin onnettomuus tapahtui yöaikaan iltakahdeksan ja aamukuuden välillä.

Turmakuskin ajoneuvona oli tavallisimmin henkilöauto. Moottoripyöräkuljettajia turmakuskeista oli kaksi, eli muutama vähemmän kuin kahtena edeltävänä vuonna.

Turmakuljettajista 15:ta epäillään huumeiden vaikutuksen alaisena ajamisesta. Heistä kuusi oli käyttänyt muiden aineiden lisäksi myös alkoholia.

Kevyen liikenteen tutkituissa alkoholionnettomuuksissa rattijuopon alle menehtyneiden kolmen jalankulkijan lisäksi henkensä menetti myös yhdeksän juopunutta pyöräilijää ja neljä juopunutta jalankulkijaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)