Verkkouutiset

Alaikäisiä turvapaikanhakijoita majoitetaan kansanopistoihin

Lähellä täysi-ikäisyyttä olevia, ilman huoltajaa maahan tulleita turvapaikanhakijoita aletaan majoittaa myös kansanopistoihin, kertoo Maahanmuuttovirasto.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lieksan kristillinen opisto, Turun kristillinen opisto, Itä-Karjalan kansanopisto, Järvenpään seurakuntaopisto ja Kiteen kristillinen opisto ovat jo ottaneet vastaan ensimmäiset 16–17-vuotiaat nuoret. Kansanopistoista voisi löytyä majoituspaikkoja arviolta 120–150 nuorelle.

Toimintaan valittavat kansanopistot tarjoavat nuorille tuettua asumista sekä koulutusta. Koulutuksen avulla pyritään edistämään nuorten pääsyä työelämään ja jatkokoulutukseen sekä yhteiskunnallisia, kulttuurisia ja elämänhallintaan liittyviä valmiuksia.

Alaikäisille, yksintulleille turvapaikanhakijoille suunnattuja vastaanottokeskuspaikkoja lisätään neljällä paikkakunnalla, jotka ovat Tampere, Espoo, Kristiinankaupunki ja Siuntio.

Lisäksi Hämeenkyröön suunnitellaan yhteensä 27 lapsen yksikköä, jossa olisi seitsemän ryhmäkotipaikkaa alle 16-vuotiaille sekä 20 tukiasumispaikkaa 16–17-vuotiaille. Kunta ottaa kantaa asiaan ensi viikolla.

Näiden lisäksi Maahanmuuttovirasto selvittää mahdollisuuksia avata alaikäisille yksin tulleille turvapaikanhakijoille suunnattuja ryhmäkoteja ja tukiasumisyksiköitä usealla paikkakunnalla.

Turvapaikanhakijoiden määrä on kasvanut kesän aikana merkittävästi koko Euroopassa. Suomesta turvapaikkaa oli hakenut viime viikon loppuun mennessä 5 967 henkilöä, joista 453 oli alaikäisiä yksintulleita. Koko viime vuoden hakijamäärä oli 3 651, joista 196 oli alaikäisiä yksintulleita.

Suomessa on tällä hetkellä alaikäisille yksintulleille tarkoitettuja ryhmäkoteja ja tukiasumisyksiköitä yhteensä 11 paikkakunnalla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)