Verkkouutiset

Nämä jatkosotaan osallistuneet unohdettiin, ei tunnustusta hengenvaarallisista tehtävistä

Kansanedustajat kysyvät alaikäisinä rintamapalvelun luonteisissa palvelutehtävissä jatkosodassa toimineiden kuntoutuksesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan kansanedustajat Ulla Parviainen ja Mikko Savola katsovat kirjallisessa kysymyksessään, että itsenäisyytemme turvaamiseen osallistui jatkosodassa nuorten miesten joukko, joka on jäänyt aikaisemmissa korvauspäätöksissä huomioimatta.

– Alaikäiset pojat joutuivat sota-aikana muun muassa hengenvaarallisiin vartiointitehtäviin partisaanien vainoamilla raja-alueilla, kenttävartioiden läheteiksi sekä vankien ja ruumiiden kuljettajiksi. Tehtävät ovat olleet isänmaan kannalta välttämättömiä. Näistä nuorista miehistä osa määrättiin, osa ajautui tehtäviin ja osa lähti vapaaehtoisesti.

Jatkosodan Siviiliveteraanit ry selvitti 2008, että elossa oli tuolloin noin 200 vuosina 1927-1934 syntynyttä miestä, jotka olivat sodassa alaikäisinä rintamapalvelun luonteisissa palvelutehtävissä ja aseellisessa vartioinnissa.

– Nämä silloin vaikeissa ja vaarallisissa oloissa sotatoimialueilla toimineet nyt jo iäkkäät ihmiset odottavat oikeutetusti, että heidän panoksensa tunnustetaan ja hyvitetään, kansanedustajat toteavat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)