Verkkouutiset

Vasemmistonuoret: Suomi lähetti viestin Venäjälle

Vasemmistonuorten mielestä Yhdysvaltain maa- ja ilmavoimien osallistuminen Suomessa järjestettäviin sotaharjoituksiin uhkaa Suomen liittoutumattomuuspolitiikkaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vasemmistonuoret pelkää, että puolustusministeri Jussi Niinistön (ps.) päätös sallia Yhdysvaltain maa- ja ilmavoimien osallistuminen Suomessa järjestettäviin sotaharjoituksiin heikentää Suomen turvallisuustilannetta.

Vasemmistonuorten mukaan hävittäjien ja miehistönkuljetusvaunujen päästäminen Suomeen on selkeä uhka maamme liittoutumattomuuspolitiikalle, joka on osaltaan pitänyt Pohjoismaat suurvaltaselkkausten ulkopuolella toisen maailmansodan jälkeen.

‒ Yhdysvaltain sotakoneiden tuominen tänne on Venäjälle selkeä viesti: yhdysvaltalaiset pitävät Suomea maaperänä, jolla voivat operoida Venäjän rajalla. Voimme vain kuvitella, miten Venäjän kutsuminen sotaharjoituksiin Suomeen tulkittaisiin Natoon kuuluvissa naapurimaissamme, toteaa Vasemmistonuorten puheenjohtaja Anni Ahlakorpi tiedotteessaan.

Vasemmistonuorten mielestä parasta rauhan- ja puolustuspolitiikkaa on Suomen pitäminen erossa Yhdysvaltojen ja Venäjän kaltaisten suurvaltojen välisistä selkkauksista, joita on käynnissä tällä hetkellä sekä Ukrainassa että Syyriassa.

Vasemmistonuorten mielestä tarvitaan itsenäistä ja muiden Pohjoismaiden kanssa tehtävää puolustuspolitiikkaa, joka takaa rauhan ja mahdollistaa Suomen kaltaisten valtioiden toimimisen rauhansovittelijoina maailman selkkauksissa.

– Vasemmistonuoret kannattaa Suomen pitämistä idän ja lännen sotilasliittojen ulkopuolella. Yhdysvallat puolestaan pyrkii sitomaan Suomen osaksi NATO-yhteisöä, oli se meidän etumme mukaista tai ei. Puolustusministeri Niinistön toiminta on osa pitkään jatkunutta kehitystä, jossa Suomea viedään kohti Natoa ilman kansan suostumusta, Ahlakorpi tuumaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)