Verkkouutiset

Antero Vartia: Äänestys Anne Bernerin nauttimasta luottamuksesta oli arvoton näytelmä

Poliitikkojen välinen nokittelu ja epäluottamus rapauttavat kansanedustajan mukaan päätöksenteon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Antero Vartia (vihr) kirjoittaa Uuden Suomen blogissa poliitikkojen keskinäisen luottamuksen tärkeydestä. Vartian mielestä äänestys liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) nauttimasta luottamuksesta oli arvoton näytelmä.

– Epäluottamuslauseen nostamisessa ei kuitenkaan ole kyse siitä, onko ministeri Berner tehnyt jotain moitittavaa, juridisesti tai poliittisesti. Tai siitä, nauttiiko hän eduskunnan luottamusta. Kyse on arvottomasta näytelmästä demokratian kustannuksella, Vartia kirjoittaa.

Vartian mukaan äänestyksessä oli kyse politikoinnista, jonka ainoa tarkoitus on saada vastustaja, tässä tapauksessa Anne Berner näyttämään pahalta mediassa. Vartia kuvailee tällaista politiikan tekoa tuhoisaksi.

– Kohujen, syytösten ja vastakkainasettelun voimalla etenevä politiikka ei kykene päätöksiin, erityisesti sellaisissa kauaskantoisissa koko kansaa yhdistävissä asioissa kuin sote, maakuntauudistus tai liikennejärjestelmän uudistaminen.

Syyttelyä ja nokittelua

Päätöksenteko rapautuu Vartian mukaan, mikäli syyttely jatkuu.

– Jos emme onnistu tekemään demokratiassa tarvittavia päätöksiä, ongelmat kasvavat ja ihmiset voivat entistä huonommin, Vartia summaa.

Hän toteaa myös, että poliitikon on aina pysyttävä totuudessa. Ihmisille on Vartian mukaan sanottava se, mitä näiden tulee kuulla, eikä sitä mitä nämä haluaisivat kuulla.

Vartia tulee blogissaan näpäyttäneeksi oppositiopuolueita melko suorasanaisesti. Hän syyttää epäluottamuslauseen puolustajia hurskastelusta.

– Puhumalla epäkunnioittavaan sävyyn, epäilemällä kohtuuttomasti toisen motiiveja ja vihjailemalla epäasiallisesti vähennämme poliitikkojen luottamusta toisiinsa ja samalla kansan luottamusta poliitikkoihin ja politiikkaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)