Verkkouutiset

HS: Uusavuttomat soittavat ambulanssin tavalliseen mahatautiin

Sairaanhoitajien mukaan on olemassa yhä enemmän ihmisiä, jotka soittavat hätäkeskukseen saatuaan pienen haavan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Käymme katsomassa ihmisiä, jotka ovat oksentaneet pari kertaa ja soittavat ambulanssin, kun on niin paha olla. Joudumme tutkimusten jälkeen selittämään aikuisille ihmisille, että se on tavallinen mahatauti, turkulainen ensihoitaja Sofia Ajo kertoo Helsingin Sanomille.

Jotkut kuvittelevat pääsevänsä jonon ohi päivystyshoitoon, jos tilaavat ambulanssin. Suomen Ensihoitoalan Liiton toiminnanjohtaja Heikki Sederholmin mukaan se ei pidä paikkansa. Potilas joutuu jonottamaan päivystyksessä aivan kuten muutkin sen mukaan, mikä on hoidon tarve.

Kuopion yliopistollisen sairaalan päivystysalueen apulaisylilääkäri Markku Vänttinen kertoo Helsingin Sanomille, että on törmännyt uusavuttomuuteen useammin pääkaupunkiseudulla kuin Savossa.

Hätäkeskuslaitoksen toimialapäällikkö Tommi Mattilan mukaan jotkut odottavat, että yhteiskunta huolehtii heistä kaikissa tilanteissa. Hätäkeskuksista haetaan apua yksinäisyyteen, mielenterveysongelmiin ja päihteisiin liittyen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)