Verkkouutiset

Enemmistö suomalaisista haluaa vähentää turpeen kaivuuta

Vain keskustan ja perussuomalaisten kannattajien enemmistö pitäisi kiinni turpeen kaivamisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen luonnonsuojeluliiton Taloustutkimus Oy:llä teettämän gallupin mukaan 54 prosenttia suomalaisista vähentäisi turpeen kaivamista soista ympäristösyistä.

Kolmannes (34 prosenttia) kansalaista oli asiasta eri mieltä. Kantaansa ei sanonut 12 prosenttia vastaajista. Naisista peräti 63 prosenttia on turpeen kaivuuta vastaan. Miehillä kannat jakaantuvat jokseenkin tasan.

Kriittisintä väestöä löytyy kaupungeista ja varsinkin pääkaupunkiseudulta. Maaseudullakin enemmistö olisi valmis vähentämään turpeen nostoa. Pohjois-Suomessa kannat jakaantuvat tasan.

Vain keskustan ja perussuomalaisten kannattajien enemmistö pitäisi kiinni turpeen kaivamisesta. Keskustan kannattajista vähentämistä vastustaa 54 prosenttia. Perussuomalaisten kohdalla ero ei ole yhtä selvä: 44 prosenttia kannattaa ja 51 prosenttia vastustaa.

Kaikkien muiden puolueiden kannattajista enemmistö vähentäisi turpeen kaivuuta. Ero on selvä esimerkiksi Vihreillä (80–12), Kristillisdemokraateilla (65–30) ja SDP:llä (63–22).

Tulokset julkaistiin Porin SuomiAreenalla Suomen luonnonsuojeluliiton järjestämän turvekeskustelun yhteydessä. Taloustutkimus Oy:n heinäkuun alussa tekemään kyselyyn vastasi yli tuhat 15–79 -vuotiasta suomalaista. Haastatelluilta kysyttiin: ”Pitäisikö Suomen mielestänne vähentää soiden turpeen kaivamista energiantuotantoon uima- ja kalavesien suojelemiseksi ja ilmastopäästöjen vähentämiseksi?”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)