Verkkouutiset

”Terrori-iskut iskevät pahiten maltillisiin muslimeihin”

Entinen europarlamentaarikko Eija Riitta Korhola suosittelee välttämään hätiköityjen johtopäätösten tekemistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Jos kuulut niihin suomalaisiin, jotka Turun tapahtumien takia puuskahtaa, että nyt riitti ja tähän loppui suvaitsevaisuus, mieti tarkkaan, mihin harmisi kohdennat, ja mitä siitä seuraa, entinen kokoomuksen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola kirjoittaa Uuden Suomen Puheenvuoro-blogissaan.

Korholan mukaan Euroopassa tehdyt terrori-iskut ”iskevät pahiten muslimien maltilliseen enemmistöön”.

– Jos nämä ihmiset joutuvat syrjinnän, ennakkoluulojen ja vihapurkausten kohteeksi, juuri se on omiaan radikalisoimaan heitä jihadismin tielle.

Korhola suosittelee pitämään erillään maahanmuuttopoliittiset näkemykset ja suhtautumisen maahanmuuttajiin.

– Voit olla vihainen huonolle politiikalle. Niin minäkin olen, ja ottanut aiheeseen monesti kantaa. Mutta se on kokonaan eri asia, ja vaatii erillisen, asiallisen pohdinnan. Mitään helppoja vastauksia siihenkään ei ole. Jos äänestät valtaan ennakkoluuloja ruokkivat pelonlietsojat, jihadistit pääsevät astetta lähemmäksi tavoitettaan, Korhola kirjoittaa.

Hän muistuttaa, että myöskään puukotuksen aikana väliin tulleet henkilöt eivät olleet kantasuomalaisia ja kiittää poliisia ripeästä toiminnasta.

– Syvän kansallisen surun keskellä nähtiin myös kansallisen ylpeyden aihe. Toivottavasti Turun tapahtumien tärkeimmäksi kansainväliseksi uutiseksi nousee poliisimme ensipartion nopeus taltuttaa rikollinen ja pelastustoimen tehokkuus.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)