Verkkouutiset

Taksiyrittäjä jyrähtää HS:lle: Tästä syystä alalla valtavasti sääntelyä ja korkeat hinnat

Taksi-ja pikkubussiyritys Kajonin toimitusjohtajan mielestä taksiliikenteen sääntelyä pitäisi höllentää.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Taksi-ja pikkubussiyritys Kajonin toimitusjohtaja Jari Kujalan mukaan taksiliikenne on järjestetty Suomessa kuin Neuvostoliitossa, koska liikenne on niin tiukasti poliitikkojen ja virkamiesten käsissä.

– Vuosikymmenten kuluessa alalle on muodostunut viidakko asioita, joita ei saa tehdä, Kujala sanoo Helsingin Sanomille.

Hallituksessa on käynnissä kova kädenvääntö taksiliikenteen avaamisesta kilpailulle, kertoo MTV.

MTV:n tietojen mukaan liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) olisi esittämässä taksilupien ja -hintojen vapauttamista.

Kujalan mielestä taksialan lupajärjestelmä on ongelmallinen: lupien kiintiöistä pitäisi päästä eroon. Ely-keskusten viranomaiset päättävät vuosittain taksilupien enimmäismäärästä.

Kujala antaa toisen esimerkin rajoituksista: jos yhtiön taksi tuo Kirkkonummelta asiakkaan Helsinki-Vantaan lentoasemalle, sen on käytännössä palattava tyhjänä takaisin. Taksit saavat lähtökohtaisesti toimia vain oman kuntansa alueella.

Kujalan mukaan hinnat ovat korkeat, koska autojen käyttöaste on alhainen. Hän katsoo, että hinnat alenisivat sääntelyn purun myötä. Nyt kyyti Helsingin keskustasta lentoasemalle maksaa noin 40 euroa, kun se voisi pudota 20 euroon.

Kujalan mukaan kiinnostus Uberia kohtaan kertoo siitä, että suomalaiset haluaisivat taksialan uudistuvan. Yhdysvaltalainen Uber välittää edullisempia kyytejä kuin varsinaiset taksikeskukset. taksilupaa toimivia Uber-kuljettajia on tuomittu sakkoihin ja ansionmenetyksiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)