Verkkouutiset

”Poliittisilla nuorisojärjestöillä valmiutta tuomita Venäjän toimet”

Kokoomusnuorten puheenjohtaja on tyytyväinen poliittisten nuorisojärjestöjen osallistumiseen Venäjän toimia Syyriassa vastustavaan mielenilmaukseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomusnuorten puheenjohtaja Daniel Sazonov sanoo olevansa iloinen siitä, että poliittisilla nuorisojärjestöillä on valmiutta tuomita Venäjän toimet Syyriassa maanantaina järjestettävässä mielenilmauksessa.

– Minä olen tyytyväinen siihen, että saimme kaikki poliittiset nuorisojärjestöt, perussuomalaiset pois lukien, laidasta laitaan mukaan tähän yhteiseen starttiin. Ja ennen kaikkea yhteiseen kannanottoon, siinähän se ydinviesti kiteytyi, ja että oli valmiutta tuomita nimenomaan Venäjän toiminta tämän asian suhteen, keskellä marssiletkaa kulkenut Sazonov sanoi Verkkouutisille.

Poliittiset nuorisojärjestöt, pois lukien perussuomalaiset, sekä Eurooppanuoret, Suomen opiskelijakuntien liitto ja Suomen ylioppilaskuntien liitto järjestivät maanantaina mielenilmauksen Syyrian rauhan puolesta Kolmen sepän aukiolla Helsingin keskustassa. Maanantaina vietetään YK:n päivää.

Syyrian hallitukselle lojaalit joukot Venäjä mukaan lukien lopettivat lyhyen tulitaukonsa lauantaina, ja Aleppon tuhoaminen jatkui välittömästi ilmapommituksilla.

Maanantaina järjestettiin myös Save Syria – rauhanmarssi, joka lähti liikkeelle Rautatientorilta ja saapui Senaatintorille. Marssilla oli mukana lähes sata toimijaa; järjestöjä, ammattiyhdistyksiä, uskonnollisia yhteisöjä, teattereita ja yrityksiä.

Käytännön syistä kaksi eri mielenosoitusta päätettiin yhdistää.

– Tässähän se kattoteema on vahvasti sama eli rauhan aikaansaaminen. Me halusimme nostaa yhteisesti sen yhden kärjen esiin, Sazonov kertoi.

– Nämä mielenosoitukset toimivat erittäin luontevasti yhdessä YK:n päivänä.

Rautatientorilta hieman klo 17 jälkeen liikkeelle lähtenyt marssijono kulki hitaasti kohti Mannerheimintietä jatkaen matkaa Etelä-Esplanadille.

Tuhansittain ihmisiä kerännyt marssi saapui lopulta Senaatintorille poliisin ohjatessa liikennettä ja turvatessa toimintaa. Senaatintorilla on tarkoitus tehdä symbolinen rauhanmerkki, ja eri järjestöjen on tarkoitus pitää puheita.

Kulkue kulki rauhallisesti eteenpäin eikä järjestyshäiriöitä ollut havaittavissa. Mielenosoitus kuitenkin hidasti liikennettä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)