Ikääntyvät suomalaiset ensi kertaa Eurooppa-tutkimuksessa

SHARE-tutkimuksessa kartoitetaan ikääntyvän väestön hyvinvointia ja elämänkulkua Euroopan unionin alueella.

  • LKS 20170223 LOU112; An elderly man stands in front of a closed gate of a metro station in Athens, during a 24-hours strike on February 23, 2017. Metro, tram and city's electric railway are on strike to protest new legislation that will allow the Athens Public Transport Organization to make commercial use of stations and areas belonging the operator of the capital's fixed-track public transport system. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Louisa Gouliamaki

    SHARE-tutkimus keskittyy ikäntyvän väestön elämään.

    ()

Suomalaiset ovat ensi kertaa mukana Survey of Health, Ageing and Retirement in Europe (SHARE) -tutkimuksessa, jota varten haastatellaan yli 50-vuotiaita suomalaisia ja heidän puolisoitaan maaliskuusta alkaen.

Tarkoituksena on myös toistaa haastattelut kahden vuoden kuluttua.

Tutkimuksessa kerätään aineistoa fyysisestä ja psyykkisestä terveydestä, työnteosta, eläkkeellä olosta, sosioekonomisista eroista ja perheistä.

Hanke saa rahoitusta EU:n Horizon2020-tutkimusohjelmasta ja siihen osallistuvat jäsenmaiden lisäksi vuonna 2017 Sveitsi ja Israel.

Väestöliitto on hankkeen tieteellinen toteuttaja Suomessa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.