Verkkouutiset

Ranskalaisia perunoita syövät ovat alttiita diabetekselle

Perunoita ja varsinkin ranskalaisia perunoita päivittäin syövät saattavat sairastua aikuistyypin diabetekseen muita todennäköisemmin, kertoo Uutispalvelu Duodecim.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perunoiden korvaaminen täysjyvätuotteilla pienentää riskiä sairastua aikuistyypin diabetekseen, selviää tuoreesta yhdysvaltalaistutkimuksesta.

Tulokset perustuvat kolmen suuren terveystutkimuksen aineistoihin, jotka yhteensä kattavat 130 000 naisen ja 40 000 miehen terveystiedot. Runsaat 15 000 osallistujaa sairastui aikuistyypin diabetekseen tutkimusten 10–26-vuotisten seurantojen aikana.

Päivittäin ainakin yhden annoksen perunoita syövät sairastuivat diabetekseen noin kolmanneksen todennäköisemmin kuin osallistujat, jotka söivät perunoita harvemmin kuin kerran viikossa.

Yhteys koski keitettyjä, paistettuja ja soseutettuja perunoita, mutta pääasiassa ranskalaisia perunoita. Onkin todennäköistä, että diabetesriski liittyy perunan sijaan ranskalaisten perunoiden sisältämiin haitallisiin transrasvahappoihin. Osallistujien ikä, sukupuoli, elämäntavat ja muu ruokavalio eivät selittäneet tuloksia.

Tutkimus julkaistiin Diabetes Care -lehdessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)