Verkkouutiset

Reserviupseeriliitossa halutaan Ruotsista ja Virosta oppia vapaaehtoiseen maanpuolustukseen

Lisäksi vapaaehtoisen maanpuolustuksen taloudelliset resurssit on puheenjohtajan mukaan saatava lisääntyvien tehtävien vaatimalle tasolle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Voimme varmaan ottaa oppia naapurimaidemme, mm. Ruotsin, Norjan ja miksei Vironkin käytännöistä, kun edelleen kehitämme vapaaehtoista maanpuolustuskoulutusta Suomessa. On kuitenkin hyvä muistaa, että jokaisessa mainitussa maassa esim. kodinturvaratkaisu on omanlaisensa, Reserviupseeriliiton puheenjohtaja Mikko Halkilahti totesi järjestön liittohallituksen kokouksessa.

Järjestön lähettämän tiedotteen mukaan liian monelta aktiiviselta ja toimintakykyiseltä reserviupseerilta puuttuu sodan ajan tehtävä, vaikka kyseinen henkilö käyttäisi MPK:n kursseilla.

– Pikaisesti kuntoon saatettava asia onkin puolustusvoimien yhteydenpito sodan ajan sijoitettuihin joukkoihin, muusta reservistä puhumattakaan. Tätä varten puolustusvoimien ja reservin sähköisessä vuorovaikutuksessa, joka mm. mahdollistaisi reserviläiselle oman osaamisen ja toimintakykytietojen päivittämisen puolustusvoimien rekistereihin, on pikaisesti päästävä puheista käytännön toimiin, Halkilahti sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)