Verkkouutiset

Petteri Orpo MTV:llä: Suomella ollut selkeästi löysempi linja irakilaisiin kuin Ruotsilla

Sisäministeri Petteri Orpo uskoo, että turvallisuusarvio tiukkenee Irakin ja irakilaisten osalta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Maahanmuuttovirasto julkaisee tiistaina uuden arvion Irakin ja myöhemmin myös Somalian turvallisuustilanteesta.

– Kun olemme katsoneet näitä päätöksentekokriteerejä ja myös turvallisuusluokitusta Irakin osalta, niin meillä on selkeästi ollut löysempi linja kuin Ruotsissa, sisäministeri Petteri Orpo (kok.) sanoi Huomenta Suomessa.

– Työnimikkeenä on ollut, että olisimme samalla tasolla Ruotsin ja muiden pohjoismaiden kanssa ja se tarkoittaa kyllä kiristymistä.

Orpon mukaan kielteisiä päätöksiä on odotettavissa tuhansia. Hän ei kuitenkaan halunnut arvioida tarkkaan, kuinka suurta joukkoa turvapaikanhakijoista kiristyvät kriteerit tulevat koskemaan.

– Meille on nyt tullut noin 16 000 irakilaista ja hyväksymisprosentti tulee olemaan alle puolet.

Orpo kertoi olevansa valmis lähtemään Bagdadiin neuvotellakseen palautussopimuksesta. Suomella ei ole palautussopimusta Irakin kanssa.

– Kun suuri osa tulee todennäköisesti saamaan kielteisen päätöksen, olisi tärkeää että meillä olisi Irakin kanssa palautussopimus. Eli jos me palautamme ihmisiä, niin se tehdään järjestäytyneesti ja siinäkin tilanteessa huolehditaan näiden ihmisten turvallisuudesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)