Verkkouutiset

Sunnuntaisuomalainen: Auttaisiko pienemmän palkan oppisopimus nuorisotyöttömyyteen?

Väli-Suomen Median Sunnuntaisuomalaisen mukaan yrittäjäjärjestö haluaisi uudistaa oppisopimusjärjestelmän.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen Yrittäjissä uskotaan, että järjestön kehittelemä malli voisi luoda jopa 5000 paikkaa nuorille vuosittain.

Yrittäjien mallissa oppisopimusta säänneltäisiin omalla lainsäädännöllä. Nuorten alkupalkka olisi 30% alan palkkatasosta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

”Palkka nousisi osaamisen mukaan, ja kehittymistä valvottaisiin näyttökokeilla”, selittää Veli-Matti Lamppu, Suomen Yrittäjien koulutuspolitiikasta vastaava johtaja.

”Mielestämme oppisopimusten solmimisen esteenä on nyt se, että ammattitaidottomalle nuorelle pitää maksaa alusta lähtien lähes yhtä paljon kuin ammattihenkilölle.

Yrittäjien mallissa ei tarvittaisi enää palkkatukea. Tämä keventäisi hallinnollista taakkaa ja toisi valtiolle huomattavia säästöjä”, Lamppu perustelee.

SAK suhtautuu malliin skeptisemmin. Järjestön työelämäasioista vastaavan johtajan Saana Siekkisen mukaan malli ”vaatii nuorelta paljon”. Myös alkupalkka kuulostaa hänen mielestään todella alhaiselta.

Vuonna 2013 oppisopimuskoulutuksessa olevista 15–25-vuotiaita oli noin 10 000, sitä vanhempia suunnilleen 41 000. Kyse on siis toistaiseksi lähinnä aikuisten koulutusväylästä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)